Medewerker Finance Accounts Receivable (24 - 40 uur per week)

Schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel - Moergestel

In 1734 werden de eerste Van Bommel schoenen gemaakt. Op dit moment zijn Reynier, Pepijn en Floris van Bommel de 9e generatie Van Bommels die leiding geven aan het familiebedrijf. De filosofie is altijd hetzelfde gebleven: mooie kwaliteitsschoenen maken en verkopen.

Schoenfabriek van Bommel is een Brabants familiebedrijf. We zijn ingericht als platte organisatie met korte lijnen en een informele bedrijfscultuur. Onze medewerkers hebben binnen hun functieprofiel veel eigen verantwoordelijkheid en daarmee ook ruimte voor groei en zelfontplooiing. Alle bedrijfsprocessen, van design tot magazijnbeheer en van export tot het runnen van de webshop en de eigen internationale brandstores worden in eigen huis uitgevoerd. Deze grote diversiteit aan werkzaamheden en vakgebieden zorgt voor een dynamische en inspirerende werkomgeving. Ons product is traditioneel, onze manier van werken niet.

Wij zijn op zoek naar twee medewerkers die de afdeling Finance gaan ondersteunen. De afdeling bestaat uit 5 FTE en verzorgt de financiële administratie van alle dochters binnen de Van Bommel groep. Dit omvat zowel de productie, het centraal magazijn en het hoofdkantoor in Moergestel, als ook de eigen winkels in Nederland, België en Duitsland, de webshop en de logistieke activiteiten in Portugal. Dit alles met behulp van het gloednieuwe ERP-systeem Microsoft D365 F&O.

Over de functie:

 • Je bent als onderdeel van het Finance team mede verantwoordelijk voor een juiste en volledige administratie. Primair ligt jouw focus daarbij op onze wholesale klanten.
 • Je overlegt met de commercieel directeur over de risico’s en te ondernemen acties in de debiteurenportefeuille en zorgt ervoor dat alle leveringen binnen het goedgekeurde beleid plaatsvinden;
 • Je onderhoudt het contact met de kredietverzekeraar en intermediair om kredietlimieten te krijgen en eventuele incasso’s over te dragen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de tijdige verwerking van betalingen (importeren en alloceren van electronic banking), zodat Van Bommel ieder moment goed inzicht heeft in haar financiële situatie.
 • Je houdt je bezig met het opstellen, versturen en opvolgen van aanmaningen.
 • Je fungeert als back-up voor je collega finance medewerkers en bent als zodanig afdelingsbreed inzetbaar en betrokken.

Profiel:

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau, richting bedrijfsadministratie of een vergelijkbare opleiding;
 • 1-2 jaar ervaring in een administratieve functie in een middelgrote onderneming;
 • Je hebt ervaring met een modern ERP-systeem, zoals D365, SAP, AFAS etc.;
 • Je bent duidelijk in je communicatie, je legt gemaakte afspraken met klanten goed vast. Dit kan je zowel in het Nederlands als in het Engels. Duits is een pré;
 • Je denkt graag mee hoe je je werkzaamheden kunt optimaliseren;
 • Je werkt zelfstandig met aandacht voor details, bent accuraat en neemt initiatief.

Interesse:

Klik dan op de onderstaande button 'Solliciteren'. We zien graag je CV met een uitgebreide motivatie tegemoet. 
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met de afdeling HR - bereikbaar op telefoonnummer 013-5136900.